Praagse Lente

Pastorale hulpverlening in Tsjechië en Slowakije

NIEUWSBRIEF STICHTING PRAAGSE LENTE, Februari 2011
Aan het bestuur van de Stichting Praagse Lente, aan vrienden en belangstellenden

Lieve vrienden,

Over 4 dagen vertrek ik weer naar Praag samen met Janna Beek en Eddy de Pender, dus het wordt tijd dat ik jullie weer op de hoogte breng van de ontwikkelingen van het werk in Tsjechië.’

We hebben gezien hoe belangrijk een goed Tsjechisch pastoraal team is en daarom gaan we van 10 tot 13 februari naar Praag om ons te richten op training en toerusting van het Tsjechische pastorale team.
Op vrijdag zullen er een aantal teamleden komen voor een persoonlijk gesprek en gebed en op zaterdag zullen we hen praktische toerusting geven mbt hoe genezend gebed toe te passen in het pastorale werk. Verder zullen we gesprekken hebben met de leiders van het werk in Tsjechië: Karel en Yvona Taschner, mbt de ontwikkeling van het werk in hun land. Ik laat jullie een mooi plaatje zien van Praag in de sneeuw, maar ik hoop niet dat het zal sneeuwen als wij daar komen want we reizen met de auto. Dat is wel nodig want we hebben veel mee te nemen, ook alvast voor de conferentie in Litvinov o.a. voor de aankleding van de zaal.
Voorjaarsreis van 7 tem 14 maart naar Praag en Litvinov

Maandag 7 maart zullen Nanne (mijn man) en ik vertrekken naar Praag en tot donderdag logeren in hotel Diana. We willen deze dagen gebruiken om met een aantal mensen een persoonlijk gesprek/gebed te hebben en ook om te spreken met Mirek Hora van Uitgeverij Navrat mbt de uitgave van een volgende boek in het Tsjechisch.
Donderdagmorgen reizen we dan naar Chomutov waar we zullen logeren bij Karel en Yvona Taschner. Zaterdag 12 en zondag 13 maart zal ik de spreker zijn op de conferentie in Litvinov. Litvinov ligt in een van de armste gebieden van Tsjechië en er heerst grote werkloosheid.
Het thema van de conferentie is: ‘
The Power of God’s Presence.’ Een aantal mensen van het Tsjechische pastorale team zal meewerken in deze conferentie en vrijdagavond 11 maart zullen we een instructieavond houden voor het pastorale team.
Sunday 13.3
09.30 -  11.30  Worship with the preaching of Karel Taschner –
The snake and Christ Cross, both about the power of symbols
13.00 – 14.30  After 2 songs:  Dealing with pain and suffering
15.00 – 16.30  Healthy boundaries
17.00 – 18.00  Celebration of Love and Hope
18.15 Evaluation with the team
Het programma ziet er als volgt uit:

Saturday 12.3
0
9.00 – 9.20   Welcome and worship
09.20 - 10.50  God’s accepting love
11.15 – 12.45  Listening to God
12.45 – 14.00  Lunchtime
14.00 -  15.30  After 2 songs: Hope for dysfunctional families
16.00 – 17.30  The Healing Love of God’s motherly Love (Sense of being)
18.30 -  18.45  Worship
18.45-   20.30  Fatherlove gives power
We hopen op een gezegende tijd en ik ben blij dat een heel goede vertaler, die ook tijdens de oktoberconferentie vertaalde, aangeboden heeft mij te vertalen. Zo komt er steeds voor alles een oplossing.
Maandag reizen we dan via Praag weer naar Nederland.
Verdere plannen voor dit voorjaar

Een aantal mensen van het pastorale team uit Tsjechië zal meewerken in het gebedsteam van Toerusting Pastorale Zorg TPZ (www.leannepayne.nl) tijdens een conferentie die gehouden zal worden in Delden van 7 - 10 april 2011. Mario Bergner zal spreken over: “Genezing van onze diepste wonden.’ Dit is voor hen een goede gelegenheid om te zien hoe wij als team werken en ervaring op te doen door samen te werken met ons.
Fijn dat ik dit weer met jullie kon delen.

We kunnen danken voor de goede ontwikkelingen in het werk en de goede samenwerking met KMS. Zij zorgen bv ook nu weer voor bekendmaking van de conferentie in Litvinov en maakten een mooie flyer als PR voor de conferentie. Ook verkoopt KMS de CD’s van de grote conferenties. Dat scheelt ons heel veel werk.
We kunnen bidden dat we de juiste mensen toelaten in het pastorale team, die echt hart hebben voor dit werk en daarin toegerust willen worden. Ook zou het fijn zijn als er gebed is voor de training van het Tsjechische team in Praag; voor de conferentie in Litvinov: om Gods Tegenwoordigheid, want Hij is het die de mensen geneest; en ook om een goed Tsjechisch team; en voor mij dat ik de juiste woorden zal kunnen zeggen voor de deelnemers.
Hartelijk dank voor jullie belangstelling. Dat steunt mij bij het doorgaan met dit werk.
Kijk ook eens op onze website: www. stichtingpraagselente.nl want daar vind je ook allerlei informatie.

Hartelijke groeten en God bless you.
Tony Kalma,
Tureluurlaan 24, 3722EC Bilthoven ( kalma@planet.nl)